Kolektiv Rumena podmornica obvešča nadebudne glasbene skupine:

V sklopu dobrodelnega koncertnega dogodka Rumena podmornica bo potekal natečaj, v okviru katerega bomo izbirali najboljšo glasbeno skupino, ki bo nastopila na glavnem dogodku, 12. maja 2022 v ljubljanski Cvetličarni kot predskupina zasedb Help! A Beatles Tribute, Prismojeni profesorji bluesa (in drugih) ter prejela bon za brezplačno snemanje pesmi v Studiu Entropija.

Dobrodelni dogodek Rumena podmornica bo v celoti osredotočen na zbiranje denarnih sredstev za humanitarno pomoč prizadetim zaradi vojne v Ukrajini. V duhu tega naj prijavljene skupine napišejo (osnutek) pesmi s humanitarno navdahnjenim besedilom ter zajamejo (čisto preprost) demo posnetek.

Zainteresirani prijave pošljite na e-poštni naslov:

razpis@rumenapodmornica.si
ter v vednost še na
rum1.podmornica@gmail.com

najkasneje do vključno 24.4.2022; razpis začne teči 28.3.2022.

Prijava mora vključevati:

 1. Ime glasbene skupine
 2. Ime in priimek predstavnika skupine
 3. Naslov stalnega prebivališča predstavnika skupine
 4. E-poštni naslov predstavnika skupine
 5. Telefonska številka predstavnika skupine
 6. Seznam članov in njihova vloga v skupini
 7. Krajši opis skupine
 8. Predstavitvena fotografija skupine (za objavo na socialnih omrežjih)
 9. Facebook profil skupine
 10. Youtube kanal skupine (če obstaja)
 11. Tri (3) pesmi v avdio obliki, od katerih mora biti vsaj ena (1) avtorska
 12. Demo (avdio) posnetek avtorske pesmi s humanitarno navdahnjenim besedilom
 13. Zapis besedila avtorske pesmi s humanitarno navdahnjenim besedilom
 14. Video posnetek s koncerta ali z vaj (ni nujno, je pa zaželeno)
 15. Seznam (do 10) pesmi (avtorske, neavtorske), ki jih skupina lahko izvede v živo

V roku 24 ur po prijavi bo naša administrativna ekipa objavila fotografijo posamezne ne-nepopolno prijavljene glasbene skupine na facebook.com/rum1.podmornica, kjer si bosta prvi dve skupini po številu všečkov zagotovili neposredno napredovanje na avdicijo.

Po zaključenem zbiranju prijav bo na voljo še štiri (4) dni časa za zbiranje všečkov, tj. do vključno 28.4.2022. V dneh zatem se bo zbrala komisija, ki bo do najkasneje 1.5.2022 sistematično in neodvisno ovrednotila posamezne skupine. Nepopolne prijave bo komisija izločila. Izmed ne-nepopolno oddanih prijav bo tako izbrala še štiri (4) glasbene skupine, ki bodo poleg dveh z največ všečki nastopile na avdiciji za Dobrodelni koncert: Rumena podmornica. Izbrane skupine bodo objavljene na facebooku, hkrati pa obveščene tudi po mailu.

Avdicija Rumenkasta podmornica se bo odvila koncem aprila na področju Ljubljane, o točni lokaciji in terminu pa bodo prijavljene skupine obveščene najkasneje na dan objave rezultatov. Na avdiciji bo skupine ocenjevala strokovna žirija, katere glasovanje bo prispevalo 60% delež h končnemu izidu, ostalih 40% pa bo s svojimi glasovi prispevala publika. Zmagovalna skupina bo razglašena po koncu avdicije, istega večera.

Nagrada za zmagovalno skupino je:

Ljubljana, dne 28.3.2022

Kolektiv Rumena podmornica